Výbava k vode

Oficiálne sa začalo leto a s ním aj prvé tropické dni. Tešíme sa, že si budeme môcť užívať pri vlastnom bazéne, na kúpalisku alebo pri vode. Na čo musíme myslieť, aby sme si užili skvelý deň? Plavky sú samozrejme prvoradé. My sa však pozrieme na ďalšie nevyhnutnosti, ktoré k vode patria.

Správna ochrana pred slnkom

Výber správneho opaľovacieho krému netreba podceňovať. Aj s vrstvou opaľovacieho krému sa krásne opálite. Len to bude trvať o niečo dlhšie. Opaľovací krém však chráni pokožku pred spálením, zabraňuje predčasnému starnutiu a predchádza vzniku pigmentových škvŕn. A čo je najdôležitejšie, predchádza rakovine kože.

Vyberte si správny faktor, buď podľa typu vašej pokožky, alebo podľa dĺžky času, ktorý chcete stráviť na slnku. V súčasnosti je na výber veľké množstvo prípravkov: oleje, krémy, hmly, spreje alebo maslá. Od SPF 10 až po 50+. Odporúčame používať vodeodolný.

Ďalšou vecou na ochranu pred slnkom je klobúk, ktorý je zároveň skvelým módnym doplnkom, a slnečné okuliare.

Praktická plážová osuška

Pri vode sa nezaobídete bez uteráka alebo osušky. Opäť si môžete vybrať z mnohých materiálov, vzorov a veľkostí. Výborné sú plážové fouta uteráky. Fouta, z ktorej sú naše uteráky vyrobené, je odolná a kvalitná tkanina. Je mimoriadne mäkká, jemná a dokonale absorbuje vodu. Takže uterák fouta môžete použiť na mnoho spôsobov - na ležanie, ako osušku, módny doplnok, sarong alebo dokonca ako prehoz na posteľ. Dodáva sa v praktickej veľkosti 170 x 90 cm.

Ak však potrebujete viac miesta, skvelým nápadom je pikniková deka.

Dodržovanie pitného režimu

V horúcich dňoch je pitný režim potrebnejší ako kedykoľvek predtým. Za normálnych podmienok sú to v priemere 2 litre pre ženy a deti (v závislosti od veku) a 2,5 litra pre mužov. V horúcom počasí, a najmä pri pobyte na slnku, je to ešte o pol litra až liter viac. Najlepšia je, samozrejme, voda, ktorú môžete doplniť minerálnou vodou, ovocnými alebo zeleninovými šťavami alebo čajmi.

Pripravte si osviežujúci nápoj do karafy - výborné sú tie, ktoré majú zásobník na ľad alebo ovocie. Pridajte bylinky, citrón alebo uhorku a máte skvelú domácu limonádu. Na cestách môžetě používať športové fľaše alebo termosky.

Chutná svačina

Či už ste pri bazéne na záhrade, alebo idete na kúpalisko, malé občerstvenie sa vždy hodí. Jedným z najľahších a najrýchlejších jedál sú zaručene toasty a sendviče, ktorým nikto neodolá. Ďalšou skvelou voľbou sú ovocné a zeleninové šaláty. Ovocie a zelenina obsahujú vysoký podiel vody a prírodných sacharidov, takže sú ideálne na teplé dni. Len sa vyhnite ťažkým a rýchlo sa kaziacim potravinám.

Na prenášanie sú užitočné chladiace tašky.

Nafukovacie lehátko

Lehátko je síce poslednou položkou na našom zozname, ale je to tiež nepostrádateľná súčasť vybavenia pre ešte väčší pôžitok z vody a skvelú zábavu. Hitom posledných rokov sa stali nafukovacie ležadlá a sedadlá do vody, najmä jednorožce a plameniaky. Ak sa chcete trochu odviazať, čo tak vyskúšať niečo netradičné, ale stále originálne? Možno nafukovacia korytnačka alebo krokodíl?

Ak práve uvažujete o vlastnom bazéne na záhrade alebo len hľadáte informácie o tom, ako sa správne starať o bazén a aké chemikálie používať, pozrite si naše staršie články.