Sviečky zo sójového vosku s dreveným knôtom

Čo je sójový vosk a aké sú jeho výhody?

Sójový vosk je rastlinného pôvodu a vyrába sa zo sójových bôbov. Zrná sa očistia, rozdrvia a získa sa z nich sójový olej. Je to 100 % prírodná a dostupná surovina.

Jeho veľkou výhodou je, že neobsahuje žiadne škodlivé chemikálie ani ropné prímesi. Počas horenia sviečka zo sójového vosku nevylučuje žiadne škodlivé látky, horí čistým plameňom, bez sadzí. Sviečky sú preto šetrné k vašim pľúcam a životnému prostrediu.

Sviečky zo sójového vosku horia pomalšie, takže sa môžete zo zapálenej sviečky tešiť dlhšie. Prírodný vosk si tiež skvele udržiava jemnú vôňu až do vyhorenia. Sviečky sú označené ako vegánske.

Sójový vosk je rozpustný vo vode, takže sa ľahšie odstraňuje, napríklad po dohorení alebo ak sa vám stane, že vosk kvapne na stôl.

Prečo drevený knôt?

Naše sviečky zo sójového vosku sú vybavené dreveným knôtom. Drevené knôty sú vo výrobe sviečok novinkou. Horí rovnomerne, teplo je väčšie a v dôsledku toho sa vosk roztopí po celom povrchu a nevytvára kráter. Plameň je širší ako vyšší, vôňa z vosku je preto intenzívnejšia.

Drevený knôt vytvára skutočne magickú atmosféru, pretože pri horení jemne praská. Drevený knôt sa však správa inak ako bavlnený knôt. Po zapálení potrebuje najprv nejaký čas na nasiaknutie roztopeného vosku. Preto môže knôt po prvom zapálení zhasnúť. To nevadí, stačí ho zapáliť znova a nechať sviečku horieť aspoň hodinu, aby sa roztopilo viac vosku. Na zapálenie skúste použiť zapaľovač, ktorý má väčší plameň.

Niekoľko rád na záver:

  • Pred každým zapálením odporúčame jemne očistiť knôt horiacej časti, aby oheň horel naozaj čisto.
  • Naše sviečky môžu horieť až 75 hodín. Je však lepšie nechať ich zapálené maximálne 4 hodiny, aby vosk opäť stvrdol a sviečka mala dlhšiu životnosť.
  • Zapaľujte zapaľovačom s väčším plameňom.
  • Zapálené sviečky nikdy nenechávajte bez dozoru, v blízkosti horľavých predmetov alebo v prievane.
  • Z bezpečnostných dôvodov sviečku nezapaľujte, ak v nádobe zostáva menej ako 1 cm vosku.