Tipy na darčeky pre milovníkov mačiek, ktoré potešia a zahrejú u srdca

Máte vo svojom okolí mačkomila a hľadáte pre neho originálny darček? Pripravili sme pre vás tipy na darčeky, ktoré potešia vašich blízkych i ich maznáčikov.

IMG_1847-compressor

Na okno: Tak trochu netradičná kvetina 

Majitelia mačiek vedia, že mať v byte izbovú rastlinu nie je tak úplne jednoduché, ako sa môže zdať. Večne zhodené, hlina všade po zemi a rozbité kvetináče bývajú na dennom poriadku. A čo si budete hovoriť, výber rastlín tiež nie je príliš veľký. Mnoho z nich býva totiž pre domáce zvieratá jedovatých. I tak ale existuje možnosť, ako obdarovať mačaciu dámu elegantnou kvetinou. Volá sa šachor alebo mačacia tráva.

Zakúpiť ju môžete v nejednom kvetinárstve, záhradníctve či v hobby marketoch. Na prvý pohľad vypadá ako obyčajná tráva, avšak pre mačky má dôležitý význam. Prečisťuje im zažívací trakt a črevá, najmä od trichobezoárov a chlpov.

A aby nebola tráva len tak samotná, ozdobte ju umelými kvetinami či jedlými kvetmi. Pridať môžete i pár dekorácií na špajli, elegantný kvetináč a voilá, originálna kvetina je na svete.

 

Na ozdobu: Mačacie hodiny, prestieranie, háčiky na stenu

Krásnym darčekom pre milovníkov mačiek sú tiež tematické kuchynské či bytové dekorácie. Zmieniť môžeme napríklad mačacie nástenné hodiny, soľničku s peprenkou v tvare mačiek, prestieranie a háčiky na stenu. V našich kolekciách nájdete celý rad praktických vychytávok a doplnkov, s ktorými sa domácnosť zmení v hotové mačacie kráľovstvo.

Do nových domácností: Uvítacia rohožka a bavlnené uteráky

Nie len na Vianoce a narodeniny sa rozdávajú darčeky. Pokiaľ sa chystáte na kolaudáciu bytu milovníka mačiek, určite ocení praktický výbavu. Doma sa určite nestratí uvítacia rohožka s mačkami, uteráky zo 100% bavlny alebo malé univerzálne vankúšiky, ktoré môžu poslúžiť ako opierka, k spaniu alebo ako pelech pre chlpáča.

kocky

Do kuchyne: Hrnček s kanvičkou či pokrievkou

Mačky majú maškrtné jazýčky a radi pijú z hrnčekov a pohárov. Či už je to čaj, voda so sirupom alebo len čistá voda, ochutnajú všetko. Hrnček s kanvičkou či pokrievkou sa preto stala našim domácim obľúbencom. Uvidíte, že i vašim blízkym urobí radosť. Umožní im vychutnať si čaj v pokoji, pohodlí a bez mačacích chlpov :).

A kde tieto mačacie skvosty nájdete? V našom e-shope v kategórii Mačky