Vianočné sviečky: Ktoré vône navodia tu najlepšiu atmosféru?

Čas plynie ako voda a sotva oslávime prvý spadnutý list, už sa nám blíži advent, zima a Vianoce. Pre niektorých najviac stresujúce obdobie roku, pre nás najviac romantické, plné rodinnej lásky, čajov, diek a sviečok. A práve dnes vám ukážeme, že i "obyčajná sviečka" môže vyčarovať príjemnú predvianočnú atmosféru. Pretože jeseň a zima nie je len o strese, zime a behaní po obchodoch.

IMG_7285_mala

 

Korenie

 

Ak chcete navodiť tu pravú hrejivú vianočnú atmosféru, siahnite po vôni korenia. V období adventu je práve škorica, badián, muškátový oriešok a vanilka, ktorá pri pečení koláčov rozvonia celý byt. Vďaka bytovým vôňam ani nemusíte zapínať trúbu, stačí zapáliť sviečku s vôňou škorice a je to. A ešte jedna drobná zaujímavosť. Škorica je tiež známa svojimi zahrievajúcimi účinkami. Práve preto sa najviac používa pri príprave zimných drinkov a pri pečení.

 

      Všetky sviečky s vanilkovou vôňou

 

Pomaranče a mandarínky

 

Tiež máte spojené Vianoce s pomarančmi a mandarínkami? Ako malí sme lúpanie mandarínok milovali. A vôbec nám nevadilo, že sme mali ulepené prsty. Ich sladká príjemná vôňa vždy rozvoňala celú izbu. Oproti koreniu má ovocie tiež "sviežejšiu" vôňu. Dodáva nám podvedome energiu, upokojuje a zároveň rozveseľuje. Sviečky s citrusovou vôňou sú teda ideálne k páleniu behom sychravých jesenných dní.

 

         Všetky sviečky s pomarančovou vôňou

 

Med a koláče

 

Med je so zimou spätý skoro rovnako ako škorica -  dáva sa do čajov, vyrába sa neho hrejivá medovina, je to základná surovina do medovníkov a navyše má antibakteriálne účinky (ideálne pri boji s chrípkou či nachladnutím) Hovoríte si, že ste sviečku s medovou vôňou ešte nevideli? My máme ešte niečo lepšie! A to sviečku s vôňou medovníkov, ktorú predávame  v sade so sviečkou s vôňou lesa. Ideálna vianočná kombinácia.

 

     Ďalšie sviečky z našej ponuky

Špeciálne vianočné sviečky

 

Samostatnou kategóriou sú potom vonné sviečky so špeciálnymi vonnými esenciami. Tie sú namiešané tak, aby čo najviac evokovali Vianoce. Sviečky sú navyše ozdobené červenou hrejivou farbou a vianočnými motívmi.

IMG_6941_mala

 

           

Výhody sviečok Arôme

 

Vonné sviečky Arôme sme si zamilovali hneď z dvoch dôvodov.  Pýšia sa intenzívnou vôňou a dlhou výdržou. Nemusíte sa báť, že by sviečky nevoňali. Hravo môžu konkurovať i známym sviečkam o nemenovaného amerického výrobcu. Len s tým rozdielom, že nestoja desiatky eur :) Malé vonné sviečky Arôme vydržia horieť 22-24 hodín, veľké sviečky až úžasných 78 hodín! Navyše sú i krásnou dekoráciou.

Náš tip: Po dohorení sviečky môžete sklenené dózy a poháriky použiť k uschovaniu šperkov, potpourri, gumičiek, perličiek, sponiek a ďalších drobných predmetov.

 

A keď vsadíte na rovnako farebný vianočný bytový textil, dekorácie a riadu, vykúzlite priamo rozprávkové predstavenie.