Luxusný porcelán: Ako rozoznať kvalitu?

Vedeli ste, že nie je porcelán ako porcelán? Existuje hneď niekoľko tried, do ktorých môžete produkty rozdeliť. Líšia sa pritom nie len kvalitou, ale tiež farbou, hrúbkou a spracovaním.  Poďte sa spoločne s nami pozrieť porcelánu na zúbok.

 DSCF2682 (Kopírovat)

Porcelán strednej triedy

Poznáte ho celkom ľahko. Výrobky z neho bývajú hrubšie, ťažšie a cenovo príťažlivé (nie sú ani drahé, ani úplne lacné). Niektorý výrobcovia idú hlavne na kvantitu než kvalitu, a preto bývajú hrnčeky potlačené "rýchlo". Pri bližšom pozorovaní si tak môžete všimnúť nejakých tých chybičiek - potlač nie je celkom rovno, začína a končí u ucha. Menej kvalitná potlač má tiež tendenciu sa omývať a opotrebovávať. Za pár mesiacov už nemusí byť obrázok tak jasný a farebný. Samozrejme záleží na výrobcovi a použití farieb. My sa však snažíme vyrábať len kvalitne spracované porcelánové hrnčeky, za ktoré nemusíte zaplatiť stádom slonov, a i tak vám budú robiť radosť ešte niekoľko rokov. Hľadáme ten krásny zlatý stred - prijateľnú cenu a pekné originálne spracovanie.

Z tohto porcelánu sa najčastejšie vyrábajú porcelánové hrnčeky, kanvice a ďalšie kuchynské dekorácie. Ich masívnosť si obľúbili muži i ženy a dnes sú súčasťou mnohých domácností.

Luxusný porcelán

Oproti masívnejším hrnčekom sa luxusný porcelánový tovar rozpozná na prvý pohľad. Hrnček môže byť i niekoľkokrát tenší, až sa začnete podivovať, že to materiál vydrží a nepraskne vám v ruke. Ale on naozaj nepraskne, pretože i cez jeho tenkosť je materiál pevný a odolný. S tým sa spája i ľahkosť. Luxusný porcelánový hrnček je omnoho ľahší, elegantnejší a viac prepracovaný. Nemali by ste na ňom nájsť žiadne kazy, dierky či farebné nezrovnalosti.

DSCF2620 (Kopírovat)

 

Porcelánové hrnčeky môžu byť ručne maľované, či potlačené (avšak naozaj kvalitnými farbami). Zdobenie nie je len po obvode, ale mnohokrát tiež pod uchom, na uchu, vnútri hrnčeka apod. Jednoducho je prepracovaný od A do Z. U nás vám ho navyše zabalíme do luxusnej krabičky, ktorú môžete využiť na šperky, fotografie čaje či cukríky.

Pokiaľ vám na kvalitatívnej triede porcelánu naozaj záleží (napríklad ho zbierate či kupujete ako dar), odporúčame si vybraný kúsok na živo skontrolovať. Pekne si ho zblízka prehliadnuť. Radi vás v našej predajni uvítame a ukážeme vám všetky naše kúsky. A ak patríte k tým menej znalým, uvítame vás tiež radi! Ukážeme vám rozdiely v porcelánoch na vlastné oči.