Hygge – príjemná atmosféra pri sviečkach

Hoci to asi málokto z nás vie, často si užívame takzvaný štýl Hygge.

Čo teda znamená to zvláštne slovo Hygge?

Hygge je dánske slovo označujúce všetko, čo súvisí s uvoľnenou atmosférou a krásnymi chvíľami. Umenie nájsť niečo výnimočné v zdanlivo obyčajnom okamihu, ako je chvíľa pri sviečkach, v deke a so šálkou čaju, a vytvoriť príjemnú chvíľu.

Hygge sa dá zažiť počas celého roka, ale vďaka svojim severským koreňom sa spája aj so zimou. Vonku mrzne a vy si doma užívate teplo domova.

A čo charakterizuje tento štýl?

Hygge štýl je o príjemných chvíľach. Usaďte sa na pohovku, zabaľte sa do teplej deky so šálkou teplého čaju a dobrou knihou. Plamienok voňavej sviečky praskajúci na stolíku a podmanivá hudba v pozadí. Vstrebávanie vlastných myšlienok alebo si len užívať chvíľky pre seba.

Čo je potrebné pre štýl Hygge?

Kúzlo spočíva v tom, že stačí naozaj málo. V prvom rade by nemali chýbať sviečky s vašou obľúbenou vôňou. Ich plameň zútulní každý priestor a niektoré vône sú priam relaxačné. Vôňa levandule alebo obľúbenej vanilky je jednou z mnohých.

Môžete si tiež vybrať esenciálne oleje, silnejšie vonné tyčinky alebo vkusné difuzéry. Stačí zapáliť a okolo vás sa okamžite rozvonia nádherná vôňa.

  

Ďalším bodom sú teplé a príjemné materiály s hrejivými vlastnosťami. Zachumlať sa do deky s baránkom je jednoducho úžasné. Na výber je mnoho vzorov, takže deka sa stane aj dekoratívnym doplnkom vášho interiéru a nepostrádateľným doplnkom.

  

 

Nakoniec si stačí vybrať obľúbený hrnček, zaliať ho teplým voňavým čajom a vychutnať si relaxáciu a pohodlie. Každý potrebuje vo svojom živote chvíľku hygge, aby si oddýchol telom aj dušou.