Eko kuchynský a bytový textil z recyklovanej látky

Recyklácia je proces, ktorý je v posledných rokoch veľmi prepierané téma. A nie je sa čomu diviť, počet odpadkov sa zvyšuje, a tak je potreba riešiť životné prostredie a šetrnosť k prírode.

IMG_2128_m

Proces výroby recyklované látky

Preto i my sme sa rozhodli začať vyrábať a predávať kuchynský a bytový textil z recyklovaných látok, ktoré obsahujú 90 % bavlny. Celý proces výroby recyklovanej látky je ekologický k prírode. Zabraňuje sa plytvaniu a znečisťovaniu vodných tokov.

Recyklovaná bavlna sa získava z výrobných odstrižkov alebo zo starého oblečenia. To sa rozstríha na malé kúsky, rozmelní a následne spradie do novej priadze. Materiál tak dostáva druhú šancu.

IMG_2174_m     IMG_2182_m

Ostatné materiály, ktoré tvoria 10 % recyklovanej látky, sa získavajú napríklad z PET fliaš od vody. Tie sú drvené na malé vločky, ktoré sú znovu rozpúšťané a pod vysokým tlakom prevedené do priadze.

V našej ponuke výrobkov z recyklovanej bavlny nájdete kuchynské zástery pre ženy i pre mužov, chňapky, utierky, prestieranie, povlaky na vankúše, podsedáky alebo napríklad látkové nákupné tašky v troch farebných variantoch.

IMG_2112_m     IMG_2104_m

Recyklovaný bavlnený textil je na prvý pohlaď nerozoznateľný od štandardného bavlneného textilu. Len už sa nedá znovu farbiť, a tak farba bude záležať na materiálu, ktorý bol farebne roztriedený na začiatku procesu recyklácie.

Recyklovaný textil odporúčame prať na 30°C, môžete ho žehliť i sušiť v sušičke na bielizeň.