Alfons Mucha na porceláne: Čím všetkým si môžete oživiť domácnosť?

Alfons Mucha je jeden z najslávnejších českých umelcov, ktorý si získal srdce tisícov milovníkov umenia po celom svete. Jeho maľby sú legendárne, jedinečné a veľmi inšpirujúce. Medzi jeho známe diela patrí napríklad Slovanská epopej a Štyri ročné obdobia. Práve séria Štyri ročné obdobia spadá medzi najobľúbenejšie potlače dekoračných predmetov a bytových doplnkov. Tieto maľby tak môžete nájsť na puzzloch, peňaženkách i kabelkách. My sme sa rozhodli vydať sa trochu inou cestu a vyzdvihnúť iné Muchovo dielo - maľbu Topaz.

 DSCF2682 (Kopírovat)

Topaz: dielo z roku 1900

Dielo s názvom Topaz pochádza zo série Drahokamy (The Precious Stones). Obdobne ako na ďalších dieloch z tejto série sa na maľbe nachádza krásna žena so zasneným pohľadom odetá do dlhých ľahkých šiat. Pozadie zdobí kruhový obrazec a u nôh ženy v spodnej časti maľby sú vyobrazené kvetiny. Maľba je špecifická i svojimi výraznými obrysmi, ktoré dodávajú dielu nevšedný šarm.

Porcelán s Alfonsem Muchou

V našej kolekci Alfons Mucha s motívom maľby Topaz nájdete hneď niekoľko krásnych kúskov, ktoré oživia vašu zbierku porcelánu. Ponúkame hrnčeky v rôznych prevedeniach a veľkostiach (280 ml, 380 ml, 400 ml a i.), čajové sady pre jedného, mliečenky i cukorničky.

Ak chcete urobiť radosť svojím blízkym, obchodným partnerom, alebo sami sebe, odporúčame zvoliť darčekovú sadu, ktorá je zabalená v elegantnej darčekovej krabici.

 8595556450925  53480_espresso-salky-s-talirky--90-ml-mucha

Okrem porcelánu sme pripravili sviečky, magnetky i ílové difuzéry rovnakým motívom.