Bavlnený satén: Látka s luxusným vzhľadom, ktorá vás príjemne zahreje

Keď sa povie satén, mnohým ľuďom sa vybaví hladký polyester, ktorý nie je dvakrát príjemný na kožu. pojem satén však ukrýva omnoho viac. Tato lesklá látka sa dá vyrobiť totiž z mnohých druhov priadzí. A väčšina z nich je na kožu omnoho komfortnejšia. V dnešnom článku sa zameriame na bavlnený satén, ktorý v sebe spája výhody bavlny a saténovej úpravy.

Čo je to satén a ako vzniká?

Satén je tkanina v atlasovej väzbe, ktorá je typická svojou hladkou lícnou stranou. Pre výrobu sa používajú priadze rôzneho druhu, každá má pritom svoje špecifiká a hodí sa pre iné účely. Hodváb, viskóza, polyester a polyamid sa najčastejšie využíva pri výrobe spodnej bielizne, nočných košieľok či podšívok. bavlna je zase osvedčená na lôžkoviny, obliečky, závesy, blúzky či šaty. 

povleceni_bavlneny_saten

 

Hlavné výhody bavlneného saténu

Bavlnený satén v sebe spája výhody bavlneného vlákna a saténovej úpravy. Látka je pevná, príjemne hladká na dotyk a vďaka svojmu lesklému povrchu vypadá veľmi luxusne. Zároveň nesie všetky vlastnosti bavlny - nekĺže, je priedušná a má výborné termoregulačné vlastnosti. Pohlcuje vlhkosť a udržuje telo v optimálnej teplote. V zime vás tak bavlnený satén príjemne zahreje a v lete sa vaša pokožka nebude nadbytočne potiť. Z toho dôvodu sa používa bavlnený satén najmä na lôžkoviny, obliečky a prestieradlá. Už od prvej chvíle sa budete doslova cítiť ako v bavlnke a spanie bude veľmi komfortné.

Údržba bavlneného saténu

Obliečky z bavlneného saténu by ste mali prať ideálne na 40-60 °C. Pri praní na 60 °C odstránite všetky baktérie a mikroorganizmy. Bielizeň tak bude perfektne čistá. Použiť môžete ako tekutý gél, tak i sypký prášok a aviváž. Obliečky z bavlneného saténu perte naruby a nechajte voľne uschnúť. Pokiaľ chcete použiť sušičku, vyberte program s nízkou teplotou. Po uschnutí príde vhod obliečky prežehliť, aby si udržali svoj krásny elegantný vzhľad.

povleceni_bavlna_saten

Vyplatí sa investovať do luxusných obliečok?

Áno. Kvalitné obliečky z bavlneného saténu vám vydržia niekoľko rokov a navyše získate naozaj luxusne vypadajúcu textíliu so špičkovými vlastnosťami. Bavlnený satén je pevný, nežmolkuje sa a pokiaľ sa o neho správne staráte, tak ani nestráca svoj tvar a farbu. A koľko také obliečky stoja? V našej ponuke nájdete bavlnené saténové obliečky už za 34 €.

Pozrite si celú ponuku → obliečky z bavlneného saténu.