Deň svätého Valentína

Blížiaci sa deň 14. februára je známy ako sviatok milencov a v kalendári nájdete názov Valentín.

Kto bol vlastne svätý Valentín?

Životopis tohto svätca dodnes nie je úplne jasný. Existujú dve legendy. Jeden z nich hovorí, že svätý Valentín sa ako kňaz tajne oženil so svojou snúbenicou napriek zákazu vládcu Ríma. Preto ho zatkli a neskôr zomrel mučeníckou smrťou okolo roku 269. Vďaka tomu sa stal patrónom všetkých milencov.

Deň svätého Valentína

Sviatok bol prvýkrát vyhlásený v roku 459. Deň svätého Valentína, ktorý sa oslavuje 14. februára, je aj na Slovensku čoraz populárnejší. Je to deň, keď si zamilované páry prejavujú svoju náklonnosť a dávajú si navzájom darčeky, napríklad s motívom srdca ako symbolu lásky.

Darček z lásky však môžete darovať aj iným členom rodiny, než je váš partner. Napríklad vaša mamička alebo babička.

Okrem tradičných darčekov z lásky, ako je plyšový medvedík alebo vankúš so srdcom, si môžete vybrať aj praktickejšie darčeky. Napríklad kuchynské vybavenie. Kvalitné kuchynské textílie zdobené srdiečkovým vzorom dodajú kuchyni nádych romantiky a potešia každú kráľovnú kuchyne. Môžete zladiť celú súpravu - zásteru, chňapku a uteráky.

Ešte väčší výber nápadov na darčeky nájdete v našej kolekcii Srdcia, kde si každý nájde darček pre blízkeho alebo pre seba.